YLISTARON KONELIIKE OY

Ylistaron Koneliike Oy

Ylistaron Koneliike Oy on perheyhtiö, joka valmistaa ja markkinoi MP-LIFT tuotemerkillä traktorin etukuormaajia ja työvälineitä.

Yritys toimii Seinäjoen Ylistarossa. Ylistaron Koneliike Oy:llä on kokemusta maatalouskoneista lähes 50 vuoden ajalta. Yrityksen liikevaihto n. 2 milj. ja henkilökuntaa oman perheen lisäksi 6 henkeä.

Yritystoiminta on alkanut v. 1974, aluksi toiminimellä Valmet Huolto Mikko Perä ja toiminnan laajentuessa konekauppaan v. 1977 lisättiin rinnalle Ylistaron Konemyynti Ay, joka harjoitti traktoreiden myyntiä ja muuta konekauppaa. Vuonna -82 yritykset yhdistettiin Ylistaron Koneliike Ay:ksi ja vuonna 1995 yritys muutettiin osakeyhtiöksi. Traktorin huoltotoiminta lopetetiin vuonna 1987.

80-luvulla yritys oli suurimpia käytettyjen puimureiden maahantuojia Suomessa

Vuonna 1991 tuotemerkki MP-LIFT rekisteröitiin (tavaramerkki).

Aluksi toimme etukuormaajia Ruotsista ja vuonna 1996 äitienpäivänä ensimmäinen kotimainen MP-LIFT etukuormaaja näki päivänvalon. Alkujaan valmistus tapahtui Kurikassa toimivan alihankintaverkoston kautta. Kauhajoella toimiva Suomen Soviteosa Oy/Seppo Viljanen on vastannut etukuormaajan soviteosien tuotekehityksestä ja valmistuksesta vuoden 2011 loppuun saakka. Vuonna 2001 kuormaajan aisastojen ja työvälineiden valmistus siirtyi Ylistaroon. Kuormaajien ja työvälineiden kokoonpano siirtyi omiin toimintatiloihin ja on samassa paikassa edelleen, ns. vanhalla hallilla. Osatoimituksissa hyödynnämme lähialueen yrittäjien osaamista.

Vuoden yrittäjä vuonna 2004

Vuonna 2007 keväällä vietettiin uusien toimitilojemme avajaisia, MP-Hallit Ky. Saimme kaikki hitsaustoiminnat saman katon alle sekä liiketilaa omaan käyttöön.

Kiinteistössä on oma hitsaushalli, jossa hitsataan kaikki työvälineet ja kuormaajat.
Lisäksi kiinteistössä on vuokratila, jossa on vuokralla koneistamo.

Liiketilassa on MP-LIFT etukuormaajien varaosamyynti ja pieni kahvio, nykyisin liikkeestämme saa myös erilaiset ruuvit, mutterit yms, lisäksi myös pientyökalut asentajille ja remontoijille, sekä traktorin tarvikkeitä, löytyy esim työntövarsia yms. Custom moottoripyörien tarvikkeiden myynti.

Rautainen alihankintaverkosto:
Scan Kone - poraus ja jyrsintä ja sorvaus.
Production Raimo Loukola - maalaus
Savelan Metalli - osavalmistusta.
BE-Group -
valmistaa levyosat ja toimittaa tarvittavat teräkset.
Ferrumsteel Oy -polttoleikattavat osat
Pematic Oy -sylinterit
Hydroll Oy - kaasuvaimentimet
Lakeuden Hydro Oy - hydrauliikka, yhteistyötä neljältä vuosikymmeneltä.

Yritys ja yrittäjä Mikko Perä juhlivat 40-vuoden yrittäjä taivalta 2-3.5.2014

Juhlimme päiviä täytekakkukahvien kera, ja liikkeessämme oli paljon tarjouksia sekä kuormaajista  että työvälineistä, samoin myös moottoripyörävarusteista.
Päivien aikana liikkeessämme kävi runsaasti onnittelijoita. Kiitos kaikille, teitte päivistämme juhlan.

4.5.2024 Juhlimme yrittäjän ja yrityksen 50 - vuotis taivalta.
Juhlassa oli mukana noin 270 onnittelijaa, olemme todella kiitollisia kaikista onniteluista ja muistamisista merkkipäivänä.
Pirjo ja Mikko Perä

KULJETUSKALUSTOA

Scania v.2016 ja ”nallen” kuvat

 

Käytössä myös  MAN TGE avolava pakettiauto.  v-2021